Депутатите с 12 дни ваканция за Великден

11:31, 20 апр 16 / Политика 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 29 април до 8 май включително ще почиват депутатите, след като си гласуваха традиционната Великденска ваканция. Тъй като парламентът започва работа от сряда (11 май) та тях ще им се събират не десет, а 12 дни почивка. Гражданите работещи на стандартно работно време ще почиват 4 дни- от 29-ти април до 2-ри май.

Независимият депутат Велизар Енчев поиска народните представители да почиват както нормалните българи - от 29 април до 2 май за Великден и трите дни около Гергьовден. Той напомни, че депутатите имат много повече почивни дни от обикновените работници.

Зам.-председателят на групата та ГЕРБ Красимир Велчев му отговори, че миналата година народните представители са почивали 32 дни, но са имали 12-13 извънредни заседания. Така им се събирали около 20 работни дни, в които почиват, както и на останалите служители. Ние на практика няма да имаме две заседание в сряда и четвъртък, оправда се Велчев. В крайна сметка „за” дългата почивка гласуваха 92-ма от 98 (от 240) присъстващи в залата депутата.

Парламентът ще има извънредно заседание във вторник, за да могат депутатите да приемат окончателно поправките в изборния кодекс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама