Хотелиерите в Слънчев бряг пренебрегват Великден, готвят се за силно лято

12:02, 20 апр 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетина хотела ще бъдат отворени в Слънчев бряг за Великден. Това съобщи за Topnovini.bg Веселин Налбантов, член на Управителния съвет на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и заместник-председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг. Въпреки че тази година празникът се пада по-късно от обичайното - на 1 май, не се очаква по-голям наплив от румънци в курортния комплекс от традиционния през миналите години.

„Много от колегите не смятат да отварят за Великден, защото през останалото време до започване на летния сезон стоят празни. Масово хотелите ще започнат да работят от 25 май“, каза той.

Иначе напълно се оправдават прогнозите за увеличение на туристите за летния сезон. 30 процента от хотелите вече са резервирани за цялото лято. Основната причина е кризата по оста Турция-Русия. Туристите виждат у нас остров на сигурността. По тази причина има отлив от Турция, който е пренасочен към нашето Черноморие.

Налбантов обаче е категоричен, че този факт не омаловажава вътрешните проблеми, които съществуват в Слънчев бряг.

„Бараки, цигания, разни такива неща, за които държавата може да се намеси, но се го прави. Може да се изчисти, за да се направи по-привлекателен курортът. Другото е инфраструктурата – най-вече пътят Сарафово – Слънчев бряг, тези 14 километра, където стават най-големите тапи и хората чакат и се нервят.“

Освен от руснаци към курортния комплекс през тази година има повишен интерес от всички страни от бившия соцлагер – Чехия, Словакия, Унгария, Украйна, Молдова. Като цяло очакваният ръст на туристите в Слънчев бряг е от 7-8-10 %. Спрямо миналата година някои от хотелите ще имат повишение и от 30 %. Но не бива да има прекомерни очаквания, че всички ще имат 100-процентова заетост, смята Налбантов.

Не се очаква ръст на цените в комплекса във връзка с по-силния сезон.

„Ако някой ми покаже място, където му предлагат по-ниска цена, готов съм да му заплатя почивката. Ние поддържаме умерени цени, по-надолу няма как. Възможно е някои хотели да вдигнат с 1-2 евро, но това си е политика на всяка фирма поотделно. За някакво масово увеличение на цените не става никъде дума“, категоричен е Веселин Налбантов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама