Млади и големи играха баскетбол с Голомеев в центъра на Русе /снимки/

12:03, 20 апр 16 / Спорт 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Един от най-добрите баскетболисти на България от близкото минало Атанас Голомеев се включи в демонстрациите с ученици и студенти пред сградата на Съдебната палата в Русе.

На събитието присъстваха председателят на Общински съвет – Русе чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, ректорът на Русенския университет „Ангел Кънчев“ проф. Велизара Пенчева, зам.-кметът по хуманитарни дейности на Община Русе Иван Григоров, както и проф. Борислав Ангелов – ръководител на Университетски спортен център към РУ.

Инициативата е организирана от русенската алма матер в рамките на кампанията „Русе – Европейски град на спорта“ и в сътрудничество с Община Русе.

Момичета и момчета от отборите по баскетбол на униерситета, на ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“ и на ПГИУ „Елиас Канети“ мериха сили на игрището на площад "Свобода". Проведоха се и турнири по стрелба от тройката, в които се включиха и малки и големи зрители.

Целта на инициативата е да популяризира баскетбола сред учениците, студентите и да направи съпричастни към масовия спорт всички русенци.

Проектът се реализира по програма "Русе - Европейски град на спорта 2016", с финансовата подкрепа на Общинска фондация "Русе - град на свободния дух" и ВН - социален проект на Еконт.

Предстои инициативата да продължи и с тематични волейболни демонстрации на централния площад „Свобода“ по-късно този месец, в които ще се включи и русенската легенда Любо Ганев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама