НПО-та от Шумен поискаха по-голяма логистична подкрепа от Общината

12:05, 20 апр 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представители на неправителствените организации  от Шумен /НПО/ поискаха от Общината да им оказва по-голяма логистична подкрепа при реализиране на част от техните проекти.

Това бе и едно от конкретните предложения, направени по време на заседание на Обществения форум на НПО-тата в Шумен, на което гражданските организации се представиха на членовете на постоянната комисия по “Европейски проекти, международно сътрудничество и взаимодействие с неправителствени организации”, към Общинския съвет.

Целта на днешното заседание, ръководено от областния управител Донка Иванова и обществения посредник Иван Капралов, основно бе Неправителствените организации и членовете на общинската комисия да се опознаят и да набележат мерки за евентуална съвместна работа.

Общественият форум представи и основната си идея пред съветниците – да се създаде общински фонд, с който да се финансират малки проекти на граждански организации.

Членовете на Комисията заявиха, че са готови да работят с неправителствените организации, но относно общински фонд на този етап те не дадоха конкретни обещания.

Друго конкретно предложение, което НПО-тата направиха към съветниците е да им се даде възможност да ползват общински сгради за свои офиси, като не плащат наем, а само консумативи.

По време на разговорите бе визирана сградата на бившите Хали, която би могла да стане средище на гражданските организации.

По предложение на Пламен Петров от Българския червен кръст, Общественият форум реши да създаде своя страница в интернет, на която да се качва полезна за работата им и проектите им информация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама