Сериозна подкрепа и международно признание за проект на библиотеката в Русе

12:12, 20 апр 16 / Култура 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проектът на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ - Русе е обявен от Международния съюз по далекосъобщения за шампион по брой гласувания онлайн в негова подкрепа. Проектът е сред победителите в категория „Изграждане на капацитет“ на престижните награди за Информационното общество WSIS 2016.

Това съобщиха от Министерството на тренспорта, информационните технологии и съобщенията, като благодариха на всички интернет потребители, които се отзоваха на призива, публикуван през февруари 2016 година за онлайн подкрепа на българския участник в състезанието.

Българският проект е насочен към подобряване на грамотността на децата във финансовата област. Целта е библиотеката да бъде превърната в модерна, достъпна и иновативна среда за деца и млади хора, където те да придобият базова финансова грамотност. Младите българи от Русе ще бъдат обучавани как да използват мобилните си устройства за управление на личните финанси, за инвестиции и дарителство.

В библиотеката е оборудвана интерактивна зала и са създадени програми за обучение за използване на финансови мобилни приложения и за представяне на основните финансови термини.

Проектът „Забавна финансова грамотност за деца и младежи” ще бъде включен в специалното издание за 2016 година на Международния съюз по далекосъобщения за успешни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама