Атанас Голомеев: Треньорите на подрастващи трябва да получават най- високите заплати

12:32, 20 апр 16 / Спорт 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Пирамидата от 25 години е обърната. Трябва пак да тръгнем като пионери по училищата, да събираме деца, да ги привлечем в клубовете и да се гради по естествен път, да се стига до университета, който е много важна част от високото спортно майсторство за мен. Това е доказано по света.

Трябва да върнем баскетбола в университетите и в училищата. Ако това се случи ще имаме отново успех", коментира на пресконференция в Русе Атанас Голомеев.

Както ви информирахме, поредица от спортни събития организира Русенският университет с партньорски организации през месеците април и май. Един от най- успешните български баскетболисти е в града за инициативата "Дни на баскетбола". 

В рамките на "Русе- Европейски град на спорта" и в сътрудничество с Община Русе, са организирани "Дни на баскетбола и волейбола в Русе". Атанас Голомеев се срещна с академичната общност, като присъства и на демонстративен турнир с участието на съставите на ПГИУ "Елиас Канети", ПГЕЕ "Апостол Арнаудов" и РУ "Ангел Кънчев".

"Повече от двама чужденци в отборите абсолютно не са необходими. Чужденците са необходими, така тръгна елитния спорт и в Испания и в Италия, че американците наистина направиха един бум, но в никакъв случай не трябва да гледаме мачове като тук и в игра да няма един българин. Какъв е смисълът от цялата история, аз лично не виждам никакъв", каза Атанас Голомеев.

"Нишката се скъса, защото клубовете нямат финансиране, не обръщат внимание на детско- юношеския спорт, не дават добри заплати на треньорите, а там трябва да бъдат най- високите заплати, аз така бих го направил. Така съм съветвал много хора, но всички искат представителния отбор да върви", заяви още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама