Журналисти пяха с Джанис Харингтън преди концерта й в Русе

14:02, 20 апр 16 / Култура 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Музикална пресконференция проведе днес Джанис Харингтън, на която представи утрешния си концерт. Той ще бъде в Голямата зала на Доходното здание от 19.00 часа, заедно с Биг Бенд Русе, под диригентството на Димчо Рубчев.

Вместо първи думя, тя запя, след което изказа положителните си впечатления от оркестъра и работата си с него и диригентът му. Първата репетиция е проведена още снощи.

Джанис Харингтън разказа за работата си с деца по целия свят, за запознаването им с блуса, госпъла и джаза като основа на съвременната музика.

За да демонстрира, какво прави по време на провежданите от нея работилници за изучаване на английски език чрез песни от деца по цял свят, тя накара присъстващите медийни труженици да повтарят след нея текст от известна песен на Беси Смит „Back Water Blues“, а след това и да пеят заедно.

В тази връзка директорът на общинското предприятие „Русе Арт“ Мариян Савов покани Джанис Харингтън през есента отново в Русе, за да направи работилница за местните деца, на което тя отвърна положително.

Джаз, соул и блус пък ще чуят посетителите на концерта й утре вечер. Ще има много известни композиции, които Биг Бенд Русе и известната певица ще направят заедно – на „Канзас Сити“ ще има изненада, очакват се и кавъри на Уитни Хюстън и други „класики в жанра“.

По време на концерта ще се редуват изпълнения само на Биг Бенд Русе и съвместни песни с Джанис Харингтън. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама