Общинските ЕТ дружества в Русе отчитат положителен финансов резултат за 2015 г.

14:24, 20 апр 16 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, Комисия за оценка финансово-икономическите резултати на общинските еднолични търговски дружества за 2015 г., назначена със заповед на Кмета на Община Русе, прие Годишните финансови отчети за изминалата година на 8 търговски дружества със 100% общинско участие. Това са „Общински пазари” ЕООД, „Летище Русе“ ЕООД, 6 лечебни заведения. Информацията съобщава прес центърът на местната администрация.  

С положителен финансов резултат през 2015 г. приключват всички общински еднолични търговски дружества.

„Общински пазари” ЕООД, което стопанисва 11 търговски обекта, за поредна година приключва финансовата 2015 г. със счетоводна печалба в размер на 305 хил. лв., с 34 хил.лв. повече от 2014 г.  През 2015 г. приходите на дружеството се формират основно от отдаване под наем на търговски площи и съоръжения и са със 17 хил.лв. повече от предходната година, благодарение на направените реконструкции на пазар „Чародейка“, оптимизация на търговски площи на Централен общински пазар, привлечените нови наематели и увеличения интерес от страна на клиентите. За 2015 г. „Общински пазари” ЕООД  е внесло в бюджета на Община Русе 261 000 лева. През 2016 г. дружеството има намерение да осъществи реализацията на няколко проекта, свързани с реконструкция и модернизация на стопанисваните пазари, да доизгради и съхрани изградената инфраструктура и да запази интереса на наематели и клиенти в условията на конкуренция в търговския бранш.

С  предоставените от общинския бюджет 220 000 лева на общинските търговски дружества-лечебни заведения „Диагностично консултативен център 1 – Русе” ЕООД – 50 хил.лв.; „Медицински център 1 – Русе” ЕООД – 20 хил. лв.; „Център по дентална медицина 1 – Русе” ЕООД – 100 хил.лв. и „Специализирана болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания д-р Димитър Граматиков – Русе” – 50 хил. лв., те са закупили медицинска апаратура. С финансовата помощ от Общината, лечебните заведения са постигнали изпълнение на инвестиционните си програми. Обща тенденция в общинските лечебни заведения е обновяване на медицинската апаратура, както и много добро функциониране на изградените системи за продължаващо обучение на висшия медицински персонал и специалистите по здравни грижи.

Комисията ще предложи на Общински съвет – Русе да бъде отчислен 50% дивидент за Община Русе от печалбата на „Общински пазари” ЕООД,  в размер  на 130 625 лв. и да бъдат освободени от внасяне на дивидент общинските еднолични  търговски дружества – лечебни заведения, като средствата се използват от дружествата за изпълнение на инвестиционните си програми за 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама