Славчо Атанасов: Бурката не е религиозен избор, а демонстрация, подплатена с пари

14:46, 20 апр 16 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реалните подбуди за носенето на бурка не само нямат нищо общо с хилядолетните традиции у нас и със светските закони на страната ни,  но и са демонстрации, които не са нито религиозни, нито хуманни, а са политически, материално подплатени с пари, идващи от страни от Близкия Изток и Персийския залив. Това заяви народният представител от Патриотичния фронт Славчо Атанасов след като Парламентарната група внесе в деловодството на Народното събрание днес проекта на Закон за носенето на облекло, прикриващо или скриващо лицето.

Предмет на предложения проект на закон е забраната за носенето на всякакви облекла, дрехи или покривала, които прикриват частично или скриват напълно лицето на носещия ги.

Според патриотите такова облекло пречи за идентификацията на лицето, което го носи. Това съществено завишава риска за пробиви в обществената сигурност, включително чрез терористични актове, в които се използват жени-камикадзе.

"Това е и демонстриран израз на неуважение към ценностите, на които се базира българското общество, сред които е и светският му характер, и толерантността към религиозните възгледи на „другия“. Не на последно място носенето на бурка е израз на подчиненото положение на жената в доктрината на радикалния ислям, а българските закони категорично забраняват неравното третиране по полов признак", заяви Атанасов.

Шест европейски страни – Франция, Белгия, Швейцария, Холандия, Испания и Италия, вече забраниха носенето на бурки и други подобни символи на агресивния войнстващ ислямски радикализъм на обществени места, се посочва в мотивите на новия законопроект.

Славчо Атанасов посочи, че законът урежда и санкциите за нарушители - за първо нарушение - глоба от 200 лева, а за второ и всяко следващо - от 1500 лева и преустановяване предоставянето на социални помощи за съответния нарушител.

Създава се и нов член в Наказателния кодекс, който криминализира действията на лица, които чрез насилие, принуда, склоняване или злоупотреба с власт налагат носенето на бурка и други подобни облекла

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама