Романът на Милена Гартли „Ключарят” бе представен в Добрич

14:50, 20 апр 16 / Култура 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиера на първия роман на Милена Гартли „Ключарят” се състоя в Регионална библиотека „Дора Габе” в Добрич, като част от Националната инициатива „Походът на книгите”. Фоайето на библиотеката събра много приятели на добричката писателка, почитатели, ученици. Авторката бе посрещната сърдечно от директора на библиотеката Невяна Христова. За себе си и за фантастичното пътешествие в света на големите, претворено в романа „Ключарят”, разказа Милена Гартли. В началото на срещата авторката прочете кратък откъс от книгата, със заявката, че  е предназначена за хора с прогресивно мислене и устойчиви идеали. Тя сподели с публиката какво я е вдъхновило за този нетрадиционен, фантастичен и забавен прочит на съвременния свят. Литературната среща предизвика дискусия за моралните ценности, за самочувствието и смисъла на общуването, за личния избор, позитивното мислене и планирането на бъдещето, за свободата на изразяването.

Много въпроси имаха възможност да зададат на авторката ученици от шестите класове на СОУ „Любен Каравелов”, с преподавател Павлина Георгиева, които бяха чели „Ключарят”. Милена Гартли ги провокира, като им предложи да разкажат своя сценарий за отделни глави от романа.

Премиерата на подходящия за деца и родители, както и за съвместно четене роман на Милена Гартли постави въпроси за принципите в живота, за личния избор и възможността да понесеш последствията от него. Авторката говори за своите любими автори, полезността от четенето, както и за бъдещи свои творчески проекти.

Почитателите на Милена Гартли я поздравиха лично и получиха автограф от нея.

Петнадесет екземпляра от книгата „Ключарят” Милена Гартли дари на библиотеката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама