Разширяват дейността на предприятието по туризъм в Шумен, увеличават щата

15:55, 20 апр 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинското предприятие по туризъм „Мадарски конник” да стане Общинско предприятие „Туризъм, публични прояви и атракции”, предлагат на Общински съвет Шумен от общинска администрация.

Предприятието ще разшири и предмета си на дейност и вече ще организира публични прояви и атракции.

Тази нужда идва от новата концепция на Общината за развитието му, както и от поетите задължения на в изпълнение на дейностите по проект „Оттука започва България”.

За да се посрещнат нуждите на разширеното предприятие се налага увеличаване на щата с 4 бройки, става ясно от предложението. Така вместо сегашните 14, те ще бъдат 18 щата.

Възможно е обаче тези хора да бъдат прехвърлени от дейност „Други дейности по образованието”, като с това ще се оптимизира цялостната структура на Община Шумен. Мотивът за тази промяна е, че тези хора и сега изпълняват дейности, свързани с отдих и атракции.

В новия правилник за дейността на общинското предприятие, който е публикуван на сайта на Общината, е посочено, че „новото” предприятие ще отговаря за Мемориален комплекс „Създатели на българската държава” в местността „Шуменско плато”, Книжарница в Комплекс „П. Владигеров”, Къща Хаджи Христо Ганушев, къща „Стойка Миланова”, къща „Братя Среброви”, къща „Д-р Верби”, както и още няколко обекта.

Освен, че предприятието ще поддържа тези имоти, ще може и да може и да отдава под наем някои от тях, които не са необходими за осъществяване на пряката му дейност, е посочено още в предложението до ОбС – Шумен.

Общинско предприятие по туризъм „Мадарски конник” е създадено на 31 март 2010 г. с предмет на дейност предоставяне на туристическа информация, оформяне на нови маршрути, провеждане на активен маркетинг и реклама на туристическия продукт на  Община Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама