Местата в средните училища в Добрич са много повече от завършващите ученици

16:17, 20 апр 16 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Панорама на средните училища се провежда днес в Общински младежки център „Захари Стоянов”. Изложението бе открито от кмета Йордан Йорданов. Представени са  всички 17 училища в Добрич, които имат прием след 7 и 8 клас.  Акцент на проявата е  срещата с бизнеса.

„Важно е да обединим усилията на Община и бизнес, за да задържим младите хора в Добрич“, каза кметът Йорданов. Към учениците той се обърна с призив да избират умно, да правят разумни решения, с надеждата един ден да работят за нашия град. 

Данните сочат, че учениците, които завършват 7 и 8 крас са с окоо 200 по-малко от обявените места за прием. Така, план-риемът в общинските училища на Добрич след завършен 7 клас предвижда реализацията на 13 паралелки с 338 ученици. След завършен 8 клас прием ще се осъществява в две паралелки на общински училища. В професионалните училища след 7 клас план – приемът предвижда сформирането на 10 паралелки с 260 ученици и след 8 клас - 13 паралелки с 338 ученици. През 2016 г. завършващите 7 клас са 630, а 8 клас - 187.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама