Кирил Принца плаче в съда, гръмнал бай Кольо в колата на футболен бос

17:19, 20 апр 16 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кирил Христов-Принца се разкая в бургаския съд за убийството на своя готвач Никола Колев в Несебър, предаде репортер на Topnovini.bg. Софийският бизнесмен, управител на фирма „Пегас“, занимаваща се с транспорт и ресторантьорски бизнес, през сълзи каза на окръжния съдия, че изключително много съжалява за случилото се и не е искал да се стига до този фатален край. Той обеща да съдейства по всякакъв начин на разследването.

„Няма да се крия, имам постоянен адрес и в София, и в Несебър. Съжалявам за всичко, беше ми много добър приятел“, проплака Христов.

В съдебната зала стана ясно, че той е стрелял със законно притежавания си пистолет след употреба на алкохол - в кръвта му са измерени 1,15 промила. Това станало на 17 април около 22,00 ч. в лекия автомобил „Ауди S8“ на футболния бос в Несебър Пламен Копчев. Христов седял на задната седалка и започнал да стреля с 9-милеметров пистолет „Зиг Зауер“. Единият от куршумите минал през седалката и попаднал в седящия отпред Никола Колев.

Прокурорът по делото поиска постоянна марка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Кирил Христов. Мотивите са, че често почивал в чужбина и това е предпоставка да се укрие в странство. Държавният обвинител посочи и факта, че Христов вече е осъждан за лека телесна повреда. Това е станало през далечната 1981 г., когато той бил още непълнолетен. По-късно е реабилитиран по право.

От своя страна адвокатът на обвиняемия Росен Кожухаров поиска „домашен арест“ за Христов с мотива, че той има две постоянни адресни регистрации и според него няма да се укрие. Освен това бил трудово устроен и имал постоянен бизнес. Плюс това подзащитният му е семеен – има три деца. Според Кожухаров инцидентът станал случайно и няма умисъл в извършеното от Кирил Христов.

Бургаският окръжен съд ще се произнесе в 17,30 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама