Мустафа Карадайъ оглавява ДПС с благословията на Доган

17:40, 20 апр 16 / Политика 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дни преди конференцията, на която ДПС трябва да си избере нов председател, очакванията в партията са на поста да застане Мустафа Карадайъ, пише сайтът mediapool.bg. Той е един от тримата съпредседатели на ДПС, които бяха назначени за временно ръководство след изгонването на Местан,

Според източници на медията по настояване на почетния председател Ахмед Доган в Боянските сарай бил проведен председателски съвет, на който той поискал от регионалните председатели да кажат кой, според тях, е най-подходящ за лидер. Именно тогава повечето посочили Карадайъ, имало гласове и за Рушен Риза и Четин Казак, но били доста по-малко.

46-годишният Мустафа Карадайъ е завършил УНСС. Учредител е на Академичното дружество на ДПС в София и член на ДПС от май 1991 г. Учредител на младежката организация на ДПС и неин председател през първите два мандата (1998-2003). От 1996 г. до 2002 г. е служител в централата на ДПС. От 1996 до 2001 г. е преподавател по "Информатика” в НБУ. От 2002 до 2010 е зам.-изпълнителен директор на Агенцията за следприватизационен контрол. Бил е секретар на ЦИК, излъчен от ДПС, както и организационен секретар на Централното оперативно бюро на ДПС. От 2013 г. е народен представител от ДПС.

Целта на избирането на един председател, въпреки че се обмислял варианта и за трима съпредседатели, е да се демонстрира единство в партията.

За Доган е важно на предстоящия форум партията му да покаже единство, защото според предварителни социологически сондажи формацията ДОСТ, която създаде Лютви Местан, може да привлече около една трета от привържениците на ДПС.

Очаква се и ДПС да направи промени в устава си, така че формално да дадат правомощия на почетния си председател.

Другите промени в устава ще регламентират създаването на женски дружества, каквито досега партията не е имала. Ще бъде записано също, че кметовете, избрани от с бюлетината на Движението за права и свободи, няма да могат да оглавяват местни партийни структури.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама