Родители четат приказки на децата в ЦДГ „Радост“ в Добрич

17:55, 20 апр 16 25 743 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По повод световния ден на книгата – 23 април, тази седмица в ЦДГ №20 „Радост“ е насочена към популяризиране на четенето сред децата, съобщиха от учебното заведение. Тя преминава  под надслов „Прочети ми приказка, моля!“ Любовта към книгите и четенето се възпитават у децата от най-ранна възраст и това е основна грижа на техните учители и родители. Във всички възрастови групи, всеки ден гостуват родители с най-интересни  четива за децата. Целта е да се насърчи интересът към книгите, разглеждайки четенето в детската градина извън обичайния контекст и правейки го още по-интересно.

От детската градина напомнят, че четенето стимулира мисълта, то е източник на познание, обогатява речника, подобрява аналитичното мислене, стимулира паметта, способства концентрацията, кара децата да мислят и задават въпроси, а също и намалява стреса.

Днес подготвителните групи на бъдещите ученици, със съдействието на Община град Добрич, посетиха Регионална библиотека „Дора Габе“. Малчуганите останаха очаровани от посрещането и пребиването си там, а сред тях се очаква да има много нови читатели на библиотеката.

Утре децата ще бъдат актьори и ще пресъздадат любими произведения, като народната приказка  „Дядо и ряпа“ , „“Горски другарчета“ от Георги Авгарски, „Пеперудена магия“ от Мая Далгъчева.

Като кулминация в дните на четенето на 140-годишнината от Априлското въстание подготвителните групи ще представят сцени от „Под игото“ на Иван Вазов, съпроводени с много стихове и патриотични песни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама