Паднали клони и скъсани жици причини силният вятър в Стара Загора

20:08, 20 апр 16 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На горещия телефон в Община Стара Загора до 19.00 часа са получени общо 26 сигнала, свързани с последици от силния вятър. Те са предимно за счупени клони, паднали дървета и скъсани проводници за улично осветление. Нанесени са материални щети, няма пострадали хора. Аварийни екипи от отговорните служби работят за отстраняване на последиците.

Първият сигнал е постъпил в 14,43 часа за паднало дърво върху кола на ул. "Димитър Наумов" № 130, което е затруднило движението на автомобилите. В 18.23 часа дървото е премахнато от служители на звено “Озеленяване и комунални дейности” в общината.

Три минути по-късно постъпва и сигнал за паднало дърво върху оградата на детската градина в кв. АПК, който е прекъснал кабел на СОТ.

В 15.00 часа е постъпил сигнал за кв. "Самара 2", където дърво е паднало върху автомобил и ел проводници. В 18:23 часа  екип е преместил дървото. Дърво е паднало и върху автомобил на бул. " Цар Симеон Велики", срещу книжарница "Перо". Екип на Пожарната е премахнал  дървото.

Сигнал е постъпил и от южната страна на сградата на съда, където на пешеходната алея е паднало дърво, както и на ул. "Самарско знаме" № 30 и кв. "Три чучура юг" , бл. 41, под Руския пазар.

Общински служители са премахнали откачена покривна ламарина на ул. "Боруйград" 70, от южната страна на Областното пътно управление.

Постъпили са още няколко сигнала за изкривени улични лампи, скъсани жици на улично осветление, вследствие на паднали клони.

Паднал клон на пътното платно между селата Еленино и Калояновец е затруднил движението по пътя между тях.

В 16,26 часа е получен сигнал за паднало дърво и електрически проводник на пътното платно в кв. “Самара 2”. По сигнала работят ПБЗН и ОД МВР Стара Загора.

По-късно е получен  и сигнал за избито тяло на светофарната уредба на кръстовището на бул.”Св.Патриарх Евтимий” и ул. “Св. Княз Борис”. Аварийна група на “Тролейбусни превози” с ремонтната платформа в 17,36 часа е тръгнала за адреса, тъй като силният вятър не е позволил вдигането на вишката на обслужващата фирма.

В кв. “Казански” паднали от силния вятър клони са скъсали жици на електрическото осветление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама