Самодейци от Приморско обраха наградите на фолклорен фестивал във Варна

20:45, 20 апр 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Самодейци от Приморско покориха журито и обраха наградите на 9-тия Национален музикален фестивал „Фолклорен изгрев", съобщиха от местната Община. Той се проведе във Варна, а в него участваха над 190 групи и индивидуални изпълнители от цялата страна.

Великолепно представяне записаха жените от хора към ФА „Приморско", групата за стари градски песни „Морска звезда" и децата от студиото за народни песни към фондация „Странджа". Професионалното представяне на самодейците от морския град заплени публиката, а компетентното жури, в състава на което беше и основателят на „Приморска Перла" маестро Стойко Стойков, ги удостои с почетни награди.

Първи места завоюваха изпълнителките от хора към ФА „Приморско" и група за стари градски песни „Морска звезда", която е съставена от талантливи жени в златната възраст. Специална грамота получи малката Дивна Николова от Студиото за народни песни към фондация „Странджа". Признанието на колоритна изпълнителка дойде за ангелския глас, с който изпълни българските народни песни „Мари Марийко, карагьозлийко" и „Я снощи ходих, мале ле". Журито удостои с плакет и ръководителя на приморските самодейци Христо Йорданов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама