ДБГ се разграничиха от Прошко Прошков за цената на билетчето в София

21:35, 20 апр 16 / Политика 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Но заседание тази вечер депутатите от ДБГ се разграничиха политически от гласуването на общинския съветник от партията в Столичния общински съвет Прошко Прошков. Той подкрепи повишаване на билета, въпреки решението на ДБГ такава подкрепа да не се дава.  С гласовете на четиримата съветници от СДС и Прошко Прошков (ДБГ), и на ГЕРБ общинарите одобриха билетът да поскъпне до 1.60.

"През последните дни, във връзка с нарушението на решението на партията, са постъпили мнения от столични и други структури на ДБГ в страната, адресирани до депутатите и ръководството, с искрено недоумение и огорчение за неспазване решението на Изпълнителния съвет от страна на общинския съветник", се казва в съобщение от партията. 

Според депутатите повишаването на цената на билета не е достатъчно мотивирано, не среща подкрепа и представлява подмяна на вота на избирателите на ДБГ в столицата.

Очаква се вземането на решение от Контролния и Изпълнителния съвети, съгласно устава на ДБГ, заради мнения на гражданите от страната и София за случилото се.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама