Ден на кариерата за ученици в Русе

06:40, 22 апр 16 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ден на кариерата за ученици организира учебна компания “Smart City” към МГ „Баба Тонка“– Русе. Инициативата ще се проведе днес, 22 април, от 14 до 18 ч. в зала „Сименс”, Корпус 2 на РУ „Ангел Кънчев”.  

Събитието се организира с подкрепата на Общинска фондация “Русе – град на свободния дух”, ВН социален проект на Еконт, Startup factory, JUMP Project и др. Община Русе е единствената, в която ще се проведе подобно събитие, като част от серия инициативи на учебната компания в рамките на  „Национални дни на кариерата“ - http://national.careerdays.bg/

Ден на кариерата за ученици се провежда за втори път в Русе и все още няма аналог на територията на страната, съобщават още организаторите на инициативата.

Основната цел на събитието е русенски бизнес консултанти и работодатели да се срещнат със своите потенциални стажанти и бъдещи служители, а учениците да имат възможност да се запознаят с истинската страна на бизнеса,  което ще им помогне да направят правилен избор за своето кариерно развитие.

Инициативата ще се проведе в две части. В първата акцентът ще падне върху теорията – присъстващиете младежи ще се включат в дискусионни панели и тренинги, където всеки ученик ще получи кариерни съвети, консултации как да подготвите CV-то си, как да се представи най- добре по време на интервю и др.

Втората част ще бъде изложение с щандове на водещи русенски фирми, разположени в зала 2.203 на РУ „Ангел Кънчев”. На щандове, представителите на различни компании ще обсъдят заедно с участниците актуални теми, свързани с пазара на труда и стартирането на кариера.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама