Тръгва маратон на четенето в Стара Загора

07:00, 22 апр 16 / Култура 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Единадесетият маратон „Четяща Стара Загора" 2016  се открива днес от 8 часа в конферентната зала на стадион „Берое". Ще участват представители на общинската администрация, ПФК „Берое", на културни и образователни институти и гостите на маратона - сръбският писател Милош Латинович, писателите Божана Апостолова и Милена Гартли, старозагорската поетеса Теодора Тотева.

Приканват се всички любители на хубавата книга - деца, ученици, студенти и възрастни, да участват в Маратона „Четяща Стара Загора” на работното си място, в класната стая, в клуба, бизнес офиса или кварталното кафене, в семейна среда.  „Да се насладим заедно на удоволствието от четенето!”, призовават организаторите.

Участието в Маратона е нерегламентирано и доброволно. Състои се в четене на текстове от любими произведения, от произведения на даден автор или по избрана тема. Резултатите от Маратона ще бъдат илюстрирани на уебсайтовете на библиотека „Родина" и Регионална библиотека „Захарий Княжески", и в социалните мрежи. Над 116 училища, детски градини, клубове и организации са заявили участие.

Лице на инициативата е кметът Живко Тодоров. В маратона се включват над 116  училища и детски градини, читалища и пенсионерски клубове от общината.

От 11.00 до 16.00 часа на  бул. Цар Симеон Велики", пред книжарница „Хеликон", ще върви   „Хепънинг на книгите и четенето". Той включва литературно четене, срещи с писатели, представяне на книги, драматизации, творческо ателие и викторини, игри и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама