Дружеството на пиарите дари нови книги на Стопанския факултет на ВТУ

07:06, 22 апр 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) дари нова специализирана литература на стойност 400 лв. на Стопански факултет на ВТУ. Това стана по време на докторантско-студентска научно-практическа конференция на тема „Развитие на българската икономика – предизвикателства и възможности“. Книгите връчи лично Асен Асенов – член на Управителния съвет на БДВО.

Дарението е резултат от усилията на екип студенти от специалност „Връзки с обществеността“. Младите хора организираха кампания „Да възстановим изгорялата библиотека на Стопански факултет“, която миналата година спечели второ място в студентската категория на конкурса ПР приз 2015, организиран от БДВО. Впечатлено от усилията на бъдещите пиари, журито на конкурса реши да дари книги в рамките на студентската кампания. Този жест бележи официалното закриване на кампанията.

Деканът на Стопански факултет доц. д-р Добринка Златева връчи благодарствени адреси на Асен Асенов, както и на Виктория Добринова и Владимир Дилов, които представиха кампанията в ПР приз 2015.

В качеството си на ПР експерт и член на УС на БДВО Асен Асенов се срещна със студенти от специалност „Връзки с обществеността“ във ВТУ. Пред тях той говори на тема „Регулация и саморегулация в пиара. Роля на съсловните организации“. На кръгла маса през 2015 г. по повод 10-годишнината от приемането на Етичния кодекс на ПР професионалистите в България ПР гилдията постави въпроса за регулацията и саморегулацията в пиара и значимостта на това да се изгради мост между образованието и добрата професионална комуникационна практика.

На 25 февруари 2014 г. пожар унищожи библиотеката на Стопански факултет на Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“. Изгоря целият библиотечен фонд, заедно с инвентарните книги, картотеката и справочния фонд. Университетът възстанови и обзаведе помещението, а екип от студенти специалност „Връзки с обществеността“ на ВТУ, пое каузата чрез дарения да събере литература в направленията на факултета. Официален старт бе даден на 21 май 2014 г., обвързвайки инициативата с Деня на българската просвета и култура – 24 май. Екипът се ангажира да разгласи идеята на кампанията, да се свърже с различни институции в сферата на стопанските науки, както и с университети и издателства, които имаха възможност да дарят такава литература. С дарения се отзоваха УНСС, Стопански факултет към Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Варненски икономически университет, преподаватели от Стопански факултет на ВТУ и др. В началото на учебната 2014/2015 година кампанията отчете около 800 заглавия. Това не са всички дарения, тъй като голяма част от тях постъпваха директно в библиотеката на Стопански факултет.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама