Подвижна класна стая се разгръща в Пловдив за Деня на Земята

07:06, 22 апр 16 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивското СОУ "Св. Патриарх Евтимий" приема Подвижната класна стая на Фондация "ТАЙМ" днес от 10 часа. Посещението на Земното кълбо, което привлече около 390 ученици от страната към опазването на дъбовите гори в България, е посветено на Деня на Земята – 22 април.

Това е последното от общо шест гостувания на надуваемия глобус с убедителния диаметър 6, 5 м, организирани като част от проекта „Кампания за дъба – събиране на информация и повишаване на обществената осъзнатост по въпросите на дъбовите гори“. В срещите досега участваха младежи от Плевен, Враца, Хасково и София.

Всички дни на срещите са посветени на значими за природата и околната среда дати – в Плевен глобусът беше на 30 октомври 2015 г. – Международен ден на Черно море, в София - на 11 декември 2015 г. -  Международен ден на планините, във Враца – 22 март 2016 г. - Международен ден на водата, в Хасково - 11 април 2016 г. по повод Седмицата на гората, която е винаги през първата цяла седмица на месец април.

В Пловдив срещата е на 22 април 2016 г. и е посветена на Международния ден на Земята. Преди това също по повод деня на Земята Подвижната класна стая посети и ЧОУ "Дружба" в София на 18 април 2016 г., което се включи в кампанията допълнително.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама