Започва Националният конкурс за изпълнение на унгарска и българска литература в Шумен

07:07, 22 апр 16 / Култура 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рецитатори от цялата страна се събират в петък за началото на традиционната литературна надпревара в Шумен, съобщават от пресслужбата на Общината.  Участниците ще мерят сили и талант в двадесет и петото издание на конкурса, който ще се проведе в Концертната зала на читалище “Добри Войников”. Прослушванията започват от  13.30 часа. Официалното откриване е няколко часа по-късно – в 17 часа. Началото на изявите за участниците от групите на учениците и непрофесионалистите ще бъде поставено в  17.30  часа.

На следващия ден от 10 часа продължава представянето на ученици и непрофесионалисти. В 14 часа на сцената ще излязат студенти от висшите училища по  изкуствата, а професионалните артисти ще се включат в програмата на конкурса от 17 часа.

Специален гост в последния ден на надпреварата- 24 априлще е посланикът на Унгария Н. Пр. Андраш Клейн. Проявите ще започнат в 10 часа с награждаване на отличилите се участници и ще продължат с концерт. От 11.30 часа къщата-музей “ЛайошКошут” ще е домакин на матине – финалното събитие от тазгодишното издание на конкурса, което ще премине под формата на разговор с участницив предишни издания на конкурса. Специални гости ще бъдат съпругата и дъщерята на Иван Поповски, по чиято идея започва провеждането на конкурса още в далечната 1969-та година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама