ВиК - Велико Търново и Асоциацията по ВиК подписаха договор за стратегически инвестиции с европейски средства

07:11, 22 апр 16 25 529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Областна администрация Велико Търново се проведе Общо събрание на Асоциация по ВиК, на което бе подписан Договор за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията. С него се възлага правото на "Водоснабдяване и канализация-Йовковци"  да експлоатира и развива ВиК мрежата на територията на общините в областта, които са членки на асоциацията. 

Договорът бе подписан от областния управител проф.  Пенчо Пенчев, който е и председател на Асоциацията, и управителя на водното дружество в областта инж. Димитър Владов.  На подписването присъстваха и представители на Министерство на регионалното развитие и благоустройството и кметовете на общините на територията на областта.

Учредяването на Асоциациите по ВиК е част от реформата в отрасъла, която цели оптимизирането му и подобряване на предлаганите на клиентите услуги. По този начин се осигурява и инвестирането на европейски средства във водни проекти. Договорът е за период от 15 години и включва стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията, както и предоставяне на ВиК услуги на потребителите, съгласно разпоредбите на Закона за водите и инвестиции на стойност 12 699 млн. лв. за целия период.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама