Измамничка остава в ареста след решение на съда в Свиленград

07:18, 22 апр 16 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състав на Районен съд Свиленград остави в ареста 45-годишна жена, която е обвинена н извършването на няколко измами, съобщават от Апелативна прокуратура. До момента е установено, че през периода от месец ноември 2014 г. до месец април 2015 г. Петя П. е въвела и поддържала заблуждение у 70-годишната А.П., че ще й осигури възможност да закупи на изгодни цени четири парцела - два в землището на Свиленград и два край язовир Ивайловград. Обвиняемата е обещавала на А.П.,  че след сделката ще й съдейства да замени имотите за апартаменти в центъра на Свиленград.

Пенсионерката дала 6 000 лева на Петя П. Част от парите пострадалата взела като заем от свои близки, а другите били от нейни лични спестявания. В този период обвиняемата заблудила възрастната жена, че е е била назначила да работи във фирма като брокер на имоти.  При разследването е установено, че Петя П. е изготвила трудовия договор, без да има право да представлява такава фирма и без договора да е регистриран в НОИ. 

До месец април 2015 г. Петя П. твърдяла, че сделките с четирите имота не могат да се осъществят, защото имало забавяне на документи и нотариални актове, както и проблем от софийска фирма, която трябвало да участва в покупко-продажбата на парцелите. Същият месец 70-годишната жена разбрала, че е измамена и подала жалба в полицията. 

В хода на разследването е установено, че двата парцела край язовир Ивайловград не съществували под посочените номера, а другите два в землището на Свиленград били отдадени под наем от собствениците на арендатори, и не се продавали. 

Срещу Петя П. има внесен и обвинителен акт от Районна прокуратура-Свиленград за измама при получаване на гориво на стойност 40 000 лева от бензиностанция край Свиленград, което не е платено от нея, информират от държавното обвинение. Тя е осъждана по две дела на Районен съд-Харманли и Районен съд-Пловдив за измама, като присъдите са условни и са влезли в сила.

Съдът в Свиленград е преценил, че Петя П. може да се укрие или извърши друго престъпление и наложи постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо нея.

Определението на Районен съд-Свиленград може да се обжалва в Окръжен съд-Хасково.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама