Възпитаници на Училища Европа засадиха дръвчета под мотото „Засади дърво, прочети книга“

07:20, 22 апр 16 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Декоративни дървета в центъра на Сливен засадиха възпитаници на училища Европа в града под Сините камъни. Акцията премина под мотото  „Засади дърво, прочети книга“ и е част от Националната инициатива „Гората на Европа”, която се провежда в 50 града в България.

Инициативата се осъществява през април, месец в който са събрани редица празници, сред които Деня на Земята, Деня на Книгата и авторското право, Цветница и други.

„Гората на Европа“ е поредната стъпка от общественополезните дейности, които развиват Училища Европа през последните 25 години. Философията на най-голямата чуждоезикова верига в България е да възпитава будни, знаещи и обичащи природата и родния си край млади хора. Всяка следваща година щафетата ще бъде поемана от следващия набор ученици, които ще засаждат ново дръвче.

„А защо „Прочети книга“?  Нека си припомним, че хартията, на която се печатат книгите, е направена от дървесина. Във всяка книга, която прелистваме има частица от някое дърво. А чрез книгите дърветата заживяват нов живот”, уточни Петя Иванова – управител на училища Европа Сливен.

За участието си в акцията момичетата и момчетата получиха подарък - адаптирани книги на английски език от ръководството на Училища Европа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама