Демонстрират пещерни техники във варненско училище

08:23, 22 апр 16 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със старт на националния проект „Пещерите и хората“ отбелязва днешния Ден на Земята варненското основно училище „Христо Ботев“, което вече 16 години носи международния приз „Зелен флаг – Екоучилище“. Проектът за ппуляризиране на пещерното дело се реализира в партньорство със СК „Балкан Адвенчър“ – София, с подкрепата на Българската федерация по спелеология и още четири училища от страната.

Мотото на таз годишния Екопразник в училището е „Да надникнем в дълбините на непознатото“. Децата от третите и петите класове ще бъдат запознати с презентация „Пещерите и хората“, включваща материали от сферата на археологията в пещерите, научни открития, експедиционните и спортните постижения на българските спелеолози в страната и чужбина. Ще се проведе демонстрация на пещерни техники и дискусия по въпросите на спелеологията и пещерното дело.

Най-чаканият гост е д-р Петър Берон, който ще сподели свои проучвания и научни изследвания, преживявания и емоции, изживени в пещерите на България.  Безспорно най-голямата атракция ще е състезанието „Млад пещерняк“, планирано за октомври тази година. В него ще участват отбори от петте училища, включени в проекта, обясни Росица Недева, главен учител в ОУ „Христо Ботев“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама