Маратон на четенето в библиотеката в Добрич

08:27, 22 апр 16 / Култура 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За единадесети пореден път в дните от 2 до 23 април Регионална библиотека „Дора Габе” се включи в националната кампания Маратон на четенето  и инициативата Походът на книгите, инициирани от Българска библиотечно-информационна асоциация и Асоциация „Българска книга“. Кулминацията на кампанията е днес, когато ще се проведе Маратон на четенето, посветен на Международния ден на книгата и авторското право – 23 април.

Откриването на Маратона на четенето е от 10 часа. Той ще събере ученици от добричките училища, писатели, партньори на библиотеката, читатели, граждани. Освен четене на текстове от любими автори, програмата включва драматизации по български народни приказки и рисуване по прочетеното.

В същия час в Обучителния център на библиотеката ще се проведе информационен час на тема Вроцлав /Полша/ - Световна столица на книгата за 2016 година, с потребители на библиотечни услуги. На празника ще бъдат отличени най-активните Читатели на годината, разделени в четири категории – ученици до 14 г., читатели над 14 г., най-многобройни колективи посещения, най-активен партньор.

Маратонът на четенето ще продължи до 16.00 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама