Задачата ми е да върна доверието във фонда за деца, каза проф. Пилософ

08:31, 22 апр 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Моята задача е да се стабилизира ситуацията, да се върне доверието във фонда. Доверието в него е нарушено. Това каза новият шеф на Фонда за лечение на деца в чужбина проф. Владимир Пилософ по "Нова". Министерство на здравеопазването е командировало 5-6 човека сътрудници, които да ни помагат, обясни той. Пилософ се оплака, че вчера на работа във фонда е имало три служителки от общо 15 в администрацията.

Преди два дни спри спецакция бившият вече директор на фонда Павел Александров  беше задържан от ГДБОП, както и още 7 човека служители. Към момента обвинения са повдигнати на петима.

Има трудности в момента, при положение, че има трима души администрация, каза Пилософ. Той допълни, че някои от другите са били пуснати на свобода от органите на реда и вероятно ще се върнат на работа. Пилософ увери, че всички случаи се придвижват и ще се разгледат.

Пилософ коментира, че ще се запознае с документите, договора и ще провери дали апартаментът във Франция, който е бил даван на десеторно по-висока цена под наем, е използват и от служители на фонда. 

"Абсурден е подобен тип зрелищност, често обвиненията се оказват различни и се стига до оправдателни присъди", каза пък здравният и ПР експерт Деница Сачева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама