Изложба „Истории от хартия“ редят ученици в галерията в Добрич

08:41, 22 апр 16 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Успешно приключи проектът „Истории от хартия“ на Художествена галерия – Добрич, реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, по програма „Публики“.

Той бе насочен към ученици в тийнеджърска възраст и се реализира в партньорство с училища в града. Бе разработен образователен продукт, съчетаващ нови познания за учениците с творчески занимания, в които основен изразен материал е хартията. Проектът започна през есента на 2015 г. и премина през няколко етапа: теоретична част с презентации по теми от история на хартията, история на книгата; от творчеството на съвременни художници, работещи с хартия и др. Важен етап бе събирането на отпадъчна хартия и осмисляне на значението на рециклирането й в днешната епоха.  В практическите занимания учениците изработиха колажи, отляха ръчна хартия и направиха арт книжки, в които разказаха своите истории от хартия.

От анкетата, която екипът на проекта направи с участниците, могат да се направят няколко извода: всички са положителни в оценката си – получили са нови знания и информация; имат желание да участват в други проекти като извънкласна форма на работа с практически творчески занимания.

Днес от 11.30 ч. в Художествената галерия в Добрич се открива изложбата „Истории от хартия“ на ученици от СОУ “Климент Охридски“ с и ЕГ “Гео Милев“ -  Добрич, участници в проекта. Изложбата ще може да се види до 3 май 2016 г. в галерията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама