Две деца пострадаха заради гръмнал бойлер в пловдивския квартал "Коматево"

08:48, 22 апр 16 25 537 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две деца са пострадали при срутване на къща в квартал "Коматево" тази нощ. Причина за инцидента, който се разследва, е взрив на бойлера в къщата.

Съобщението за паднала част от стена и покрив на къща било получено в оперативния център на пловдивската пожарна служба в 4.04 часа. Към адреса в кв. "Коматево" били насочени четири пожарни екипа и линейка на Центъра за спешна и медицинска помощ. На място огнеборците разговаряли с мъж, който бил в къщата, но успял сам да излезе от руините. Той им разказал, че под рухналата плоча са двете му деца - на 10 и 15 години.

Незабавно били предприети спасителни действия, продължили час и половина. Около 5.35 часа екипите достигнали до децата и ги извадили от руините на къщата.

Децата са откарани с линейка в Университетската болница "Свети Георги". Те не са сериозно пострадали, но са настанени за наблюдение в Първа хирургия. "Момичетата са с леки тъканни травми и натъртвания. На едното дете се наложило да бъде направени няколко шева", заявиха за Пловдив Topnovini.bg от пресцентъра на болницата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама