Административният съд в Разград отвори вратите си за граждани

09:48, 22 апр 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 18 и 21 април Административният съд в Разград отвори вратите си за граждани, които искат да се запознаят с работата му и да разгледат сградата, информираха от съдебната институция. Инициативата бе с цел  популяризиране дейността на съда и повишаване правната култура на гражданите.

Интерес към мероприятието проявиха ученици от XI-те класове на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф”. Съдия Ива Ковалакова-Стоева, председател на Административния съд и съдия Таня Дамянова – зам.-председател на съда запознаха младежите със структурата на съдебната система, компетентността на различните съдилища в България. Поднесена им бе подробна информация с какво се занимава административинят съд, какви дела разглежда, как се образуват, разглеждат и решават делата, как са се провеждали съдебните заседания в миналото и сега.

Направена бе мултимедийна презентация на Интернет страницата на съда – как може да се направи справка за съдебно решение по дадено дело, как може да се провери графика за насрочените съдебни заседания, разделите за контакти със съда и др.

Учениците получиха брошура „За да бъдем в час” с информация за дейността на Административен съд – Разград, поднесена на достъпен език.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама