Свръхдоза е вероятната причина за смъртта на Принс, милиони по света скърбят за музиканта

10:05, 22 апр 16 / Свят 25 230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вероятната причина за смъртта на американския певец Принс, който на 21 април почина внезапно на 57-годишна възраст, е прекомерна доза наркотици, а не грип. Това съобщава сайтът TMZ, според който музикантът е потърсил лекарска помощ седмица преди кончината си заради свръхдоза упойващи вещества.

Според изданието На 15 април частният самолет на Принс кацнал извънредно в щата Илинойс, защото музикантът се почувствал зле и имал нужда от спешна медицинска помощ. Обаче на следващия ден той се появи на концерт, за да покаже на феновете си, че е добре. Негови приближени обявиха пред TMZ, че се е борил с тежък грип.

Междувременно стана известно, че часове преди да издъхне той е посетил аптека.

Дали това са спелулации ще стане ясно след аутопсията, която ще установи причината за смъртта на легендарния певец.

Почитатели на Принс са се събрали пред имението му в град Чанхасън в района на град Минеаполис в щата Минесота. Те оставиха пред имението цветя, балони, бележки с послания.

Хиляди почитатели на музиканта се сбогуваха с него в социалните мрежи. Хора започнаха да се събират и на любимите му места.

"Малко творци са повлияли на звученето и на траекторията на поп музиката по такъв начин или са докоснали с таланта си толкова много хора, колкото Принс. В мислите си сме със семейството на Принс, с неговата група, с всички, които го обичаха", се казва в изявлението на президента на САЩ Барак Обама, който се присъедини към хилядите скърбящи фенове.

Кралицата на попа Мадона каза, че за нея той истински визионер, който е променил света. Пред АФП тя заяви, че е сломена от новината за кончината на певеца.

"Принс беше творец революционер с безкраен талант. Той беше велик композитор и автор на текстове, изумяващ китарист, творец революционер и аз съм шокиран от новината за смъртта му" написа в Туитър вокалистът на Ролинг Стоунс Миг Джагър.

Поп идолът Джъстин Тимбърлейк нарече Принс единствен и оставащ завинаги артист.

Десетки знаменитости, сред които Селин Дион, Саймън льо Бон, Томи Мотола, Ръсел Кроу, Крис Дженър, Джоан Колинс, Шонда Раймс, Спайк Лий, Деми Ловато споделиха мъката си в социалните мрежи.

Режисьорът Спайк Лий организира парти в чест на Принс. Междувременно полицията в Щатите започна разследване във връзка със смъртта му.

В памет на Принс и едноименния му хит, с който става известне през 80-те Purple Rain от НАСА качиха на страницата си в Туитър снимка на Крабовидната мъглявина в съзвездието Телец в знак на скръб за кончината на певеца.



„Виолетова мъглявина в чест на Принс, който днес почина“, написаха под снимката учените от НАСА.

Принс Роджър Нелсън, както е цялото му име, се изстрелва към славата през 70-те години. Музиката му е експлозивен микс от поп, рок, фънк и джаз, а на живо Принс е истинска рок стихия. В началото на кариерата си, той е почти толкова голям идол, колкото самия Майкъл Джексън.

Албумът Purple Rain от 1984 г. и до днес остава може би най-емблематичният в кариерата му.

Принс има седем награди Грами, един Оскар, един Златен глобус, 39 студийни албума, 136 клипа. Общият тираж на продадените негови албуми е 100 000 милиона екземпляра

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама