Екохепънинг "Природата и книгите ни дават криле" започва в Пловдив

10:08, 22 апр 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екохепънингът  "Природата и книгите ни дават криле- всичко е в нашите ръце" започва от 10.30 часа в детския отдел на Народна библиотека  "Иван Вазов" Пловдив, ул. "Авксентий Велешки" №15.  Събитието се организира по повод Международния ден на Земята, отбелязван ежегодно в 174 държави по света.

В 10.30 ч. в двора на Детски отдел, първокласници от СОУ "Паисий Хилендарски", доброволците от Фондация "Време за герои"(Time Heroes), Лео клуб към Лайънс клуб "Филипополис", Сдружение "Писалка и перо" и Сдружение "Открития" под ръководството на Валентин Панчев, преподавател в Аграрен университет Пловдив ще засаждат храсти и цветя, осигурени с финансовата подкрепа на Фондация "Време за герои"(Time Heroes).

От 13.00 ч. на откритите тревни площи пред Народна библиотека "Иван Вазов" ще стартира участието на ученици от СОУ "Св. Патриарх Евтимий" в  екоработилниците "Парцалени кукли" "Оригами", "Животни от рециклирани материали" и "Птици от прежда и хартия". В инициативата ще се включат Дружеството за защита на птиците с рекламни материали и киноложкото дружество-Пловдив с филм- изложба на кучета.

Всяко дете ще получи екопаспорт и ще има възможност в рамките на 20 мин. да се включи в работилниците. Децата, участвали активно в тях и получили печати за участието си, на последния пункт "Митницата" ще получат награди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама