В Плевен днес ще се състои първата международна конференция за Хайфу лечение

10:29, 22 апр 16 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Плевен днес ще се състои първата международна конференция за иновативно безоперативно лечение с високоинтензивен фокусиран ултразвук - HIFU. Организатори на проявата са Медицински университет и МБАЛ "Света Марина".

Основната тема на събитието е "HIFU терапия: клинична практика и бъдещи перспективи", а идеята е да се сподели опитът при лечение със съвременната технология.

Доклади ще изнесат експерти от Испния, Германия, Китай, Румъния и България със значителен опит в областта на ултразвуковата аблация. Ще присъстват чуждестранни гости и представители на медицинската общност от България и чужбина.

В Медицински университет - Плевен бе проведена и първата за България демонстрация на съвременна медицинска апаратура за виртуални дисекции. Тя бе представена от ръководителя на Хайфу Център "Света Марина" доцент Добромир Димитров.

Уникалната технология може да се използва за обучителни цели, както и при реални действия за подготовка и планиране на операции. На практика това е онлайн база данни, която дава достъп на експерти и студенти до различни истински случаи от целия свят, което позволява да се диагностицира и проучи пациента чрез извличане на 3D образи.

Подобни технологични инсталации има в 25 държани по света, сред които Русия, Германия, Великобритания, Швеция, Австрия, САЩ, Китай и Мексико.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама