Петокласничката Гергана е единствената русенка във финалите на Международно състезание по английски

10:40, 22 апр 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Само 9 ученици от България са допуснати до финала на Международното състезание по английски език HIPPO. Единственият участник от Русе е Гергана Стойчева, ученичка от V клас в МГ „Баба Тонка“, съобщиха от учебното заведение.

Възпитаничката на математическата гимназия е получила максимален брой точки и в двата предварителни кръга. Неин преподавател по английски език е г-жа Тодорка Каменарова.

Тази година за четвърти път ученици от МГ „Баба Тонка“ са взели участие в международното състезание. Конкуренцията, както на национално, така и на международно ниво, е била изключително силна. Над 2 100 ученици от цялата страна са се включили в първия кръг на надпреварата, но само 263 са стигнали до втория предварителен кръг. За разлика от предходните години, участниците са се състезавали в два (вместо в един) предварителни кръга.

Гергана Стойчева ще представя не само МГ „Баба Тонка“ –Русе, но и града ни във финалния кръг на състезанието. Той ще се проведе на 14-15 май 2016 г. в Лидо ди Йезоло, Италия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама