Лозан Панов ще участва в годишното събрание на Варненския апелативен съд

11:12, 22 апр 16 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов ще вземе участие в годишното отчетно събрание на Варненския апелативен съд и магистратите от целия апелативен район. Освен ключовите показатели, свързани с ефективността, бързината и качеството на правораздавателния процес, ще бъдат отчетени и анализирани данните за работата на всички 6 окръжни и 20 районни съдилища, които попадат в района на Апелативния съд във Варна. Затова във форума ще участват председателите на окръжните съдилища от Варна, Шумен, Добрич, Търговище, Разград и Силистра, както и административният ръководител на Районния съд във Варна.

Гости освен Панов ще бъдат зам.-председателят и ръководител на Наказателната колегия във ВКС Красимир Влахов, председателите на Трето Наказателно отделение Вероника Имова и на Второ Търговско отделение на ВКС Ваня Алексиева. След разделянето му на 2 колегии, Висшият съдебен съвет ще бъде представен от Камен Иванов. На форума ще гостуват и апелативният прокурор на Варна Ружа Големанова, председателят на варненската Адвокатска колегия Юлиян Георгиев и президентът на ВСУ „Черноризец  Храбър“ проф. д.ик.н. Анна Недялкова.

През 2015 г. в Апелативния съд във Варна са постъпили 2024 дела (с 217 повече от 2014 г.), разгледани са били 2225 (с 190 повече от 2014 г.), а свършените 1964 дела са със 130 повече в сравнение с предходната година, сочи отчетът на институцията.  92% от делата са приключени в 3-месечен срок. Като сериозно постижение съдът отчита и факта, че 98% от съдебните актове са написани за 1 месец (през 2014 г. този показател е бил 94%).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама