Проблемът с плаж Каварна 2 постави кметът Нина Ставрева пред министър Ангелкова

11:21, 22 апр 16 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Нашият основен проблем е във връзка с безстопанствения плаж „Каварна-2“, за който вече сме депозирали документи в Министерството на туризма, с цел да ни бъде предоставен за стопанисване от общинско търговско дружество”, това заяви кметът на Община Каварна Нина Ставрева на среща с министъра на туризма Николина Ангелкова.

Каварна бе домакин на инициираната от министерството среща с представителите на туристическия бранш и общинската власт на Каварна и Балчик. Министър Ангелкова съобщи, че днес -22.04.2016 г.,  ще бъдат обявени първите седем процедури за отдаване под наем на плажове, като в това число попада и „Каварна-2“.

„Това е първият летен туристически сезон от много години насам, който беше предшестван от активното участие на Община Каварна на четири туристически борси с любезното съдействие на Министерството на туризма. Надявам се всички тези успешни контакти, направени на изложенията в София, Русия, Румъния и Молдова, да допринесат за популяризирането на нашата община като туристическа дестинация и увеличаване броя на туристите. Да не забравяме, че Каварна е едно от малкото места по българското Черноморие, които запазиха чара на девствената си природа“, заяви кметът на Каварна Нина  Ставрева.

„Бих искала да поздравя усилията на г-жа Ставрева, защото тя включи Община Каварна във всички туристически борси и инициативи за популяризирането й, а това е изключително важно за създаването на тясно сътрудничество между съответните държави на ниво общини“, посочи министърът на туризма Николина Ангелкова.

       Основната част от проблемите, които местният туристически бизнес постави пред представителите на централната и общинска власт бяха свързани с лошото състояние на пътната инфраструктура около туристическите обекти и плажовете. Направени бяха и конкретни предложения част от приходите на общините от туристическа такса да бъдат целево инвестирани за инфраструктура и това да бъде законово регламентирано. Сред проблемите пред  бранша бе посочен и шума от заведенията и дискотеките след регламентирания вечерен час.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама