В Пловдив започва първият етап на кампанията „Грамотни ли сме?“

11:26, 22 апр 16 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първият етап за 2016 година от кампания „Грамотни ли сме?“, организирана от Община Пловдив, отдел „Образование“, съвместно с Общински детски комплекс – Пловдив (ОДК) ще се проведе днес в града под тепетата.

Кампанията ще провери нивото на грамотност на участниците, свързана с компетентностите, които трябва да са придобили в обучението си по български език до съответния етап от обучението си. Тестовите варианти за двете възрастови категории

(VІІ клас и ІХ-ХІІ клас) са съобразени с образователната степен на учениците. Всеки от тестовете е разработен в 4 модула, като разнообразните типове задачи от отворен и затворен тип ще провокират участниците да покажат до какво ниво са овладели правописната, граматичната, пунктуационната и лексикалната норма в съвременния български книжовен език.

Кампанията ще се проведе в сградата на ОДК, бул. „Шести септември” №193, на два етапа – сутрин и следобед в извънучебно време. След оповестяването на резултатите, на най-добре представилите се ученици ще бъдат раздадени награди.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама