Бургаската прокуратура протестира домашния арест на Кирил Принца

12:28, 22 апр 16 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура-Бургас протестира определената спрямо Кирил Христов мярка за неотклонение „домашен арест“, съобщиха от държавното обвинение. 

Христов е обвинен  за това, че умишлено е умъртвил дългогодишния си служител Никола Колев, прострелвайки го с личния си пистолет - престъпление по чл.115 от НК.

Припомняме, че на 20-ти април т.г. Окръженият съд–Бургас определи Христов да остане под „домашен арест“. Искането на представителя на Окръжна прокуратура бе спрямо собственика на несебърския ресторант „Принц Кирил“ да бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдебното заседание по разглеждане на протеста на Окръжна прокуратура е насрочено за 26-ти април в Апелативен съд-Бургас.

Кирил Христов простреля със законно притежавания си пистолет „Зиг Зауер“ главния готвач на заведението си в нетрезво състояние. Инцидентът станал в автомобила на местния футболен бос Пламен Копчев на 17 април около 22,00 ч. Христов седял на задната седалка и започнал да стреля с оръжието. Единият от куршумите минал през седалката и попаднал в седящия отпред Никола Колев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама