Заловен при ало-измама шуменец се споразумя за условна присъда

12:55, 22 апр 16 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
60-годишният Красимир В. от Шумен се споразумя с прокуратурата за условна присъда от 1 година с 3-годишен изпитателен срок.

Шуменецът бе задържан на 13 април, докато получава пари от 72-годишна жена от града, която станала жертва на телефонна измама.

Около 10:00 часа неизвестно лице по телефона е поискало пари от шуменката, необходими за провеждане на болнично лечение на роднина след получени изгаряния.

Пред дома си на ул. “Шуменска крепост” потърпевшата е предала на непознат мъж сумата от 1300 лв.

Служител на Районно управление - Шумен стигнали до 60-годишния Красимир В. и го привлекли като обвиняем, като в хода на разследването се оказало, че е участвал в още четири телефонни измами.

Пред журналисти майката на Красимир - Димитричка, обясни, че синът й не е знаел, че участва в телефонна измама. Жената разказа, че той е безработен от доста време. В района на автогарата видяла обява, залепена на стълб, че се търсят куриери. Взела номера и уговорила Красимир да се хване на работата. Чули се с "работодателя" - бизнесмен от София, който казал, че се занимава с дограма. Трябвал му куриер, който да взима капаро за поръчки. По думите на Димитричка от фирмата обещали на сина й дори да осигурят транспорт. Мъжът започнал "куриерската" работа и прибирал парите, двани уж за "капаро". По-късно ги предавал на друг човек. Поддържали връзка с "шефа" само по телефона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама