Цветанов се опълчи на Борисов за оставката на депутат, зам.-кметът Любомир Христов я подаде

13:22, 22 апр 16 / Политика 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зам.-кметът по транспорт на София Любомир Христов е подал оставка, въпреки че според самия него той няма никаква вина.

“Сутринта разговарях с кмета на София г-жа Фандъкова по повод материала, излъчен от “Нова телевизия”. Заради създалото се напрежение и внушения сред гражданите на София съм депозирал своята оставка пред кмета”, каза той.

Оставката му бе поискана от премиера Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ настоя и депутатът Ирена Коцева също да напусне поста си. От думите на председателя на групата Цветан Цветанов стана ясно, че тя ще си подаде оставката.

От днес започва независима външна техническа експертиза на материалите, които са използвани за изработването на спирконавесите и тяхното съответствие със заложените в поръчката изисквания. Според експерти, цитирани от “Нова телевизия”, те са изработени некачествено с цел да се спестят пари.

Междувременно депутатът от ГЕРБ Ирена Коцева отказа да се съобрази с волята на партийния си лидер. “Ще подам оставка само и единствено, ако парламентарната група я поиска от мен заради това, че уронвам авторитета й”, каза тя пред журналисти в Народното събрание.

Цветанов също сподели своята позиция, която се оказа в конфликт с искането на Борисов.

“Трябва да стоим зад хора, за които се е доказало, че са честни. С какво е участвала Коцева в корупционни схеми? Има ли нещо доказано от това, което се говори? Ще изслушаме Коцева на извънредно заседание на парламентарната група и след това ще кажем каква е позицията на ГЕРБ”, заяви той. Това най-вероятно ще се случи на 26 април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама