Контрабандни цигари в туби с течен перилен препарат откриха на Капитан Андреево

14:49, 22 апр 16 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Контрабандни цигари в туби с течен перилен препарат откриха и задържаха митническите инспектори на Капитан Андреево" при проверка  на лек автомобил, влизащ в страната от Турция. В автомобила „Мерцедес С 200" с българска регистрация, пътували шофьорът, български гражданин, съпругата му и негов приятел. Пред митническите служители шофьорът и пътниците заявили, че от пазара в Одрин са закупили перилни препарати.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При проверката се установява, че в багажното отделение има 9 пластмасови туби, в които обаче освен течен перилен препарат, се оказало, че има укрити общо 290 кутии цигари „Аssos slims"  без акцизен бандерол. Всяка една кутия от цигарите е била грижливо опакована в найлоново пакетче, преди да бъде пусната в тубите с препарата.

Цигарите се оказали собственост на жената.

Близо 440 000 къса (22 000 кутии) цигари, 561 кг тютюн за наргиле и 34 кг тютюн за пушене задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево от началото на месеца. Близо 14 000 кутии цигари, закупени от Република Турция, са иззети от 322 преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки митническите служители са открити над 8 000 кутии цигари, за които са съставени  95 акта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама