Прокуратурата започна разследване за продажба на бебе в УМБАЛ-Плевен

15:01, 22 апр 16 25 663 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура - Плевен се самосезира и започна разследване за "продажба на новородено бебе", извършена в УМБАЛ "Д-р Георги Странски". Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение днес.

Прокурорската проверка е назначена след излъчен по БТВ репортаж, в който се съдържат данни за "извършено престъпление против брака и семейството".

От прокуратурата са категорични, че ще бъде извършен подробен анализ на събраните данни след края на проверката и ще се прецени дали действително има достатъчно данни за извършено престъпление.

В репортажа, излъчен в предаването "Тази сутрин", Полина Гаврилова от град Роман твърди, че лекари са продали новороденото й бебе, след като родила на 5 април в плевенската болница, пише "Дневник". Заедно с биологичния баща на детенцето, с когото нямат граждански брак, са подали сигнал до медията.

Пред репортерите на БТВ майката твърди категорично, че не е "подписвала никакви документи, нито е вземала пари за бебето". Обяснява, че цялата уговорка е направена от баба й, която я убедила с твърдението, че ще си "уреди живота".

В случая е замесено името на общинския съветник от Плевен д-р Калин Поповски, който е асистирал при раждането. По неговите думи, цитирани от медиите, детето е родено със секцио заради усложнения и майката доброволно е дала детето на друго семейство.

Д-р Поповски е категоричен, че родилката разполага с телефоните на юристите на страните по договора:

"В постоперативните дни дойде бащата и призна бебето и тя се подписа пред нотариус, че оставя детето за 1 месец при бащата за отглеждане. Не мога да кажа, дали това е бащата на бебето, тя може да твърди каквото иска. Този човек дойде, призна бебето и заминаха. Тя знае номера на адвокатите на тези хора и от тях може да научите другите подробности по този случай", коментира пред БТВ д-р Калин Поповски. 

Полина Гаврилова обаче заявява, че в болницата е пристигнал мъж, подписал се като баща на новороденото, а тя от своя страна се разписала, че му дава детето за един месец, без да знае, че го дава за осиновяване.

Според нейните твърдения, бебето се намира при семейство в Сандански. След репортажа с нея се е свързал адвокат, пред който е заявила, че си иска детето. Желанието е потвърдено и от бабата на Полина, която също иска бебето да се върне в дома.

Ако твърдението бъде доказано, законовите разпоредби предвиждат наказание лишаване от свобода до една година и глоба в размер на до 2 000 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама