БСП-София: Оставката на Любомир Христов е закъсняла, да си ходи и шефът на ЦГМ

15:22, 22 апр 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Оставката на заместник-кмета по транспорта в Столична община Любомир Христов е много закъсняла. Това каза председателят на групата на БСП в СОС и заместник-шеф на Комисията по транспорта Калоян Паргов, цитиран от партийния пресцентър. Според него лошото управление на столичния общински транспорт е очевидно. „Радваме се, че най-накрая и Бойко Борисов го прозря“ - допълни Паргов.

По-рано Христов обяви, че се оттегля, след като премиерът Бойко Борисов поиска неговата и на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева заради спечелена от съпруга й обществена поръчка в столицата.

„С тази оставка нещата не бива и не може да приключат! Точно обратното. Абсолютно наложително е да бъде поискана и оставката на директора на ЦГМ Симеон Арнаудов“, обяви той.

БСП ще иска от кмета Йорданка Фандъкова цялостен одит на системата на общинския транспорт, в това число на Центъра за градска мобилност и на всички обществени поръчки, проведени през последните 4 години.

„Ще поискаме цялостна промяна на системата на управление на транспорта, който от години е ръководен неефективно. Затова се стигна и до шоковото поскъпване на превозните документи. Очевидно сме напълно прави като твърдим, че това поскъпване се дължи на лошо управление“, каза още Паргов.

В понеделник столичните социалисти ще внесат искане до областния управител да върне за ново разглеждане наредбата, в която се предвижда увеличението на билета на 1.60 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама