Природозащитници по целия свят засадиха нови гори в деня на Земята

16:13, 22 апр 16 / Свят 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Природозащитници по целия свят засадиха десетки хиляди дръвчета в различни точки на планетата по случай световния ден на Земята.

Тази година темата е „Дървета за планетата. Нека ги посадим“.

Амбицията на организаторите от 192 държави е да бъдат засадени 7,8 милиарда нови дръвчета само през 2016 година. Генералният секретар на ООН Бан-Ки Мун призова всички световни лидери да посетят Обединените нации и да подкрепят Споразумението за климата, постигнато в Париж през декември м. г., което ще бъде подписано по-късно днес.

Всяка година денят на Земята обединява и вдъхновява милиони хора да се грижат по-добре за околната среда.

За първи път празникът се отбелязва на 22 април 1970-а година в САЩ и Канада. 20 години по-късно празникът е обявен за международен ден на планета Земя.

Честит Ден на Земята, земляни!

По повод международния ден на земята природозащитната организация "Грийнпийс" пусна видео за Деня на Земята. В него се напомня колко уникална е природата, която обитаваме и че трябва да я пазим.

"Честит Ден на Земята, земляни!" е поздравът на екологичната организация, която целогодишно се бори за защитата на природата. От организацията напомнят колко уникална е природата, която обитаваме и която ни е дарила с изумителни качества, за да я ценим и опазим. 

Твоето обоняние може да разпознае милиони различни миризми. Човешкото око може да разпознае до 10 милиона цвята. Всеки ден ти вдишваш 23 000 пъти. Като се има предвид едно и също тегло, костите са по-издръжливи от стоманата. Човешкият ум има потенциала да запомни съдържание равно на 5 пъти това на цялата енциклопедия "Британика". Бебе, родено днес, вижда свят с 50 000 по-малко живи вида, отколкото бебе, родено преди 40 години. Ако преживяваш света за първи път, би си помислил, че е нещо, което заслужава да се защити. Правим всичко, за да предпазим децата си. Не трябва ли да направим същото и за Майката - Природа?

 



 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама