Спецполицаи иззеха материали за 2,5 млн. фалшиви еврови банкноти

16:41, 22 апр 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нелегална печатница за фалшиви пари в свищовското село Деляновци бе разкрита днес при специализирана акция на прокурори от Окръжната прокуратура в Плевен, разследващи полицаи от МВР и агенти на ДАНС. Униформените са конфискували материали за над 2,5 милиона еврови банкноти.

В 6,30 ч. сутринта, полицаи и прокурори нахлули в къща в свищовското село Деляновци, която била превърната в  печатница за фалшиви банкноти.Оказало се, че минифабриката е произвеждала огромно количество фалшиви банкноти, документи и дори сим-карти. Задържани са трима мъже на възраст между 30 и 40 години, които били арестувани по време на нелегалното печатане на пари.

По думите на прокурорите от Окръжна прокуратура - Плевен, само няколко часа след началото на акцията са били преброени 24 000 копюри от по 100 евро, като има още много, които са на стойност половин милион евро.  По думите на специалистите, в случая се касае за много сполучливи банкноти. Сред фалшификатите са намерени и много подправени лични карти и  сим-карти за телефони.

След акцията стана ясно, че действията от страна на Окръжната прокуратура в Плевен са предприети след получен сигнал от ДАНС. Разкритията за престъпната схема пък били направени благодарение на добрата комуникация с Европол.

Следствените действия продължават и в този момент. Задържаните също се разпитват.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама