Шуменското СОУ „Трайко Симеонов“ се включи в Похода на книгите

17:17, 22 апр 16 25 585 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
СОУ „Трайко Симеонов” се включи в инциативата „Похода на книгите”, съобщиха от школото.

Любими книги на читатели от всички възрасти, книги, превърнали се в знакови с посланията и фразите на героите си, посетиха всеки клас, за да напомнят за себе си  и да  променят схващането, че няма смисъл да търсим нещо между страниците, щом можем за минута да го намерим в Google и  че книгите могат да ни научат на неща, на които  постовете, шерванията и сърчовете никога няма да ни научат.

Във вторник и сряда учебни дни ученици от пети и десети клас четоха на своите приятели от подготвителна група и начален етап. 

Малчуганите с интерес слушаха откъси от „Мечо Пух“ , а в края на срещите им самият  Пух подари на всеки клас цитат от своята книжка, който да се превърне в мото на класа и който всеки ден да им напомня, че книгата е приятел за цял живот. В четвъртък и петък книжният поход продължи. Тогава при по-големите ученици се четоха части от „Малкият принц“, а при гимназистите – „Нека ти разкажа“. Заглавията на книгите са избрани след проведена сред учениците през м. декември 2015 г.  анкета „Чета, защото...“

„Походът на книгите“ е инициатива, свързана с националната стратегия на повишаване грамотността на учениците и насърчаване на четенето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама