Обвиниха за още 3 палежа пуснат от съда подпалвач на таксита

17:28, 22 апр 16 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обвиненият в палеж на две леки коли Емил Атанасов, който въпреки искането на прокуратурата бе оставен на свобода и от Окръжния, и от Апелативния съд във Варна, е драснал клечката на още три таксита. Това съобщиха от областната дирекция на МВР.

След проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че 30-годишният варненец е извършител и на умишлените палежи на „Дачия“, паркирана на ул. „Д-р Басанович“, на „Шевролет“, паркиран на ул. „Железни врата“, и на „Сеат“, оставен на ул. „Никола Козлев“. Колите, работещи към една и съща таксиметрова компания, горяха в нощта на 12 април.

Атанасов бе обвинен първоначално само за палежа на таксиметров автомобил „Шевролет Авео“ на „Амона трейд“ ЕООД на 8 април. Тогава огънят засегнал и паркирана в съседство друга кола – „Рено 19“. Окръжната прокуратура, която имаше данни за съпричастността му и към останалите палежи на таксита, му повдигна обвинение за престъпление по член 330, ал. 3, във връзка с ал. 2, т. 3 от Наказателния кодекс, задържа го за 72 часа и поиска от Варненския окръжен съд да му наложи постоянен арест.

Съдът не уважи искането с мотива, че няма достатъчно основания да се предполага съпричастността му към престъплението, за които е обвинен. Протестът на държавното обвинение не е бил уважен и от Апелативния съд и в момента Атанасов е на свобода, потвърди за Topnovini.bg говорителят на Варненската окръжна прокуратура Радослав Лазаров.

На подпалвача са повдигнати обвинения и за останалите три съсипани таксита, уточниха от областната дирекция на МВР. Емил Атанасов е осъждан три пъти досега - за кражба, грабеж  и управление на автомобил без свидетелство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама