Премиерът обеща 8 млн. лв. за нова спортна зала в Шумен

17:38, 22 апр 16 / Политика 25 541 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Обещал съм на кмета на Шумен Любомир Христов, когато подготвят терена за изграждане на нова спортна зала държавата да отпусне 8 милиона лева”, това заяви днес при посещението си в града премиерът Бойко Борисов. Той припомни, че от държавната хазна вече са отпуснати 500 хиляди лева за подготовка на терена, на част от бившите казарми на “Пети полк”, за модерното спортно съоръжение.

Борисов заяви, че ще настоява от държавния бюджет за 2017 година да се заделят пари за довършването на сградата на Старческия дом в Шумен, който стои недостроен вече две десетилетия. Премиерът се похвали, че великденските надбавки за старите хора с най-ниски пенсии вече са преведени.

Министър-председателят Бойко Борисов заедно с правосъдния министър Екатерина Захариева и председателя на Върховния административен съд Георги Колев присъстваха днес в Шумен на официалното откриване на новата сграда на Административния съд. Събитието бе уважено от областния управител Донка Иванова, кмета Любомир Христов, председателя на местния парламент проф. Борислав Беджев.

Церемонията започна с водосвет отслужен от отец Димитър. Преди това обаче Бойко Борисов получи от членове на Клуба по въздушни спортове “Скай Шумен” тениска с логото на организацията.

При откриването на новата сграда на Административния съд премиерът пожела на магистратите спорна работа, справедливи решения и подчерта, че новите сгради на съдилищата са свидетелство за отношението на държавата към тяхната дейност.

“Пожелавам ви с работата си да повишите доверието на гражданите в правосъдната система. В тази сфера България е на шесто място по равнопоставеност на половете, като 60% от съдиите у нас са жени”, заяви министър Захариева. Тя припомни, че държавата е дала над 2 млн. лв. за закупуването на сградата и още 1.1 млн. лв. за ремонт и оборудването й.

В приветствието си председателят на Върховния административен съд Георги Колев, отбеляза, че за пет години това е десетата нова сграда на административен съд, която открива. “Това показва повишена грижа към административното правосъдие”, каза още Колев и посочи, че от страните в ЕС България е на трето място по ефективност на административните съдилища и посочи, че в тази сфера на правораздаването у нас работят едва 370 съдии.

По случай тържественото откриване на новата сграда на Административния съд в Шумен кметът на града Любомир Христов подари на магистратите икона с лика на Богородица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама